Förverkliga drömmen om ett ekologiskt trähus

Stenbackens Trähus är ett familjeföretag med bas och tillverkning Piteå. Vi startade vår verksamhet 2003 och har sedan dess vuxit långsamt och stadigt. Vi bygger ekologiska hus till en rimlig kostnad, så att fler får möjlighet att bo i sunda trähus som andas. 

Stenbackens Trähus

Vi är en liten hustillverkare. Med denna litenhet kommer det personliga tilltalet och en service som få kan matcha. När du väljer att bygga hus med Stenbackens Trähus kan du förvänta dig en tät och givande dialog under några månader, medan vi tillsammans förverkligar er husdröm.

Stenbackens Trähus drivs av Mattias Henriksson. Det var pappa Stephan Henriksson som tog med sig sonen in i byggbranschen genom fabriken Hortlaxhus. Det traditionella byggandet har Mattias sedan vidareutvecklat genom många innovativa bygglösningar. Det har skapat dagens Stenbackens Trähus med en speciell stil och anda.

Vi tror på trä – och på en del annat

Vi är ett företag med stark övertygelse om att vi gör det rätta. Här är sånt som vi tror på:

  • Det är bättre för människan att bo i hus som andas. 

  • Eftersom vi bygger nästan helt i trä ska vi aldrig bygga in plast i våra hus. Plasten hindrar fukten från att vandra in och ut i träkonstruktionen. 

  • Fler borde ha råd att bo i ett ekologiskt trähus med en giftfri inomhusmiljö.
  • Skogen finns överallt i vårt land. Det är bättre för miljö och klimat att välja närproducerade byggmaterial.
  • Att bygga helt i trä är att förvalta en lång tradition av sunt byggande. 

  • Många byggmaterial tillverkas av ändliga resurser, till skillnad från isolering av träfiberisolering som tillverkas av råvaror från den växande svenska skogen.
  • Trä är en förnybar resurs. När vi väljer trä bidrar det till att minska växthuseffekten eftersom trä binder koldioxid. 
  • Less is more. Vi bygger helst i enkla, beprövade konstruktioner med få materialtyper.
  • Naturen är överlägsen. Genom evolutionen har naturen vaskat fram material som fungerar i ekosystemen. Vår starkaste övertygelse är att jobba med naturlagarna istället för mot dem. För det är en kamp man aldrig kan vinna.

Vi är företagarnas huslevererantör

Stenbackens Trähus är den flexibla och kunniga husleverantören för dig som företagare. Vi levererar campingstugor, förråd, garage och andra byggnader, både som totalentreprenad och utförandeentreprenad, beroende på projekt och kundens önskemål.

Via Grönbo AB kan vi erbjuda ekologiska flerfamiljs,- par och radhus med mera. Grönbo är ett samarbete mellan Stenbackens Trähus, Glommershus och Polarrenen.

Vår väderskyddade byggmetod ger säkra leveranser och hög kostnadseffektivitet. Ett nära samarbete med en av Sveriges ledande arkitekter inom ekologiskt byggande, kvalitetssäkrar material och energieffektivitet. Läs mer på gronbo.com

Vill du veta mer om vårt erbjudande till företag?
Kontakta vår Vd och företagsrådgivare Mattias Henriksson.
Mobil: 070-615 55 52
E-post: mattias@stenbackens.se

VILL DU VETA MER ELLER FÅ EN PRISUPPGIFT?

kontakta oss

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra ekologiska trähus eller få en prisuppgift? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Fill 58Created with Sketch. 070-615 55 52 Fill 59Created with Sketch. stephan@stenbackens.se

Dela detta

Dela gärna våra ekologiska principer!