Äntligen

Vad händer på Stenbackens...

Ja vad händer egentligen...
Mattias och Linnea Henriksson som drivit Stenbackens Trähus AB i snart 19år har alltid haft en tydlig mission som helt enkelt handlar om att vara vänlig mot människa och natur.
Vi använder så naturliga material som möjligt och i samklang med naturen skapar vi hus som har en själ och ett hjärta och som dessutom andas för att ge sina boende ett underbart och sunt inomhusklimat. Det ger frihet att gå med rak rygg och ett stort leende på läpparna och veta att vi bygger inte bara för stunden utan även tar vårt gemensamma ansvar för en lång och hållbar framtid.
Därför blev också valet att bygga ekologiska hus i nära samarbete med kunderna och naturen en självklarhet.
Det blev också ett sätt att bidra till ett bättre klimat i dubbel bemärkelse.

Stenbackens Trähus finns i Hortlaxhus tidigare fabrikslokaler i byn Hortlax strax utanför Piteå.
Ägarna har själva ett stort miljöengagemang och driver även andra bolag med samma tänk, vision och mission och kände ett behov att få hjälp i detta roliga men omfattande arbete.
Genom rekryteringen av en erfaren ledare som nästa VD för Stenbackens Trähus AB och ett tydligt mål, kommer det ge stöd för att driva Stenbackens framåt och ge ännu större möjligheter att skapa underbara hem till fler. Med material som håller både naturen, byggnader och människor friska och välmående. Med teknik och med metoder som är hållbara på riktigt.

Så varför valde vi varandra...
Varför föll valet på Helene Lowall som företagets VD………………………
-För mig så har människan alltid betytt mest, oavsett om det är en kund eller medarbetare. Genom andra engagemang så har min tid krympt och det har varit svårt att hinna med alla delar som innefattar ett välmående företag.
Mitt fokus har jag varit tvunget att lägga på teknik och produktion och jag har under en tid känt ett stort behov av hjälp av en person som är dedikerad till de andra, lika viktiga delarna, medarbetare, marknadsföring, kundupplevelser, ekonomi och administrativa delar som också måste utvecklas för att bli lika bra som husen vi bygger.

-Redan vid första kontakten med Helene kändes det att hon mer än väl fyllde målbilden av den ledare vi behövde. Hon har en väldigt god erfarenhet av att leda människor utifrån ett humanistiskt perspektiv. Helene har lyckats väldigt väl i sina tidigare uppdrag och har tydligt visat att mänskligt är lönsamt. Vi är helt övertygade om att det är den perfekta matchningen med Stenbackens DNA och värdegrund där vi tillsammans förstärker våra superkrafter, mänskligt och naturligt!
Varför blev det Stenbackens Trähus.......
-Jag har länge haft span på Stenbackens trähus AB, så att valet föll på Stenbackens var av tre enkla anledningar, den första var känslan som förmedlades av ägarna, det andra var människorna i bolaget och det tredje att bygga vänliga hem. Det matchar även med min egen filosofi att ”mänskligt kan bli lönsamt”.
Det känns rätt in i hjärtat att få bygga hem som har själ och är nyproducerade. Jag har dessutom ett brinnande privat intresse för bygg, trä, och design. Men det jag främst ska försöka bidra med är min långa erfarenhet inom organisation, marknad och teamutveckling för att tillsammans med Mattias och en engagerad personalgrupp bygga Stenbackens Trähus in i framtiden. Jag skriver även under på den värdegrunden som så tydligt genomsyrar företagets strävan.
naturligt, långsiktigt och lönsamt
Stenbackens byggsystem är väldigt enkelt och fullt flexibelt och funkar till alla typer av hus och utformningar. Det har skapats många härliga byggnader och hus genom åren. Allt från den enklaste fritidshuset till de mer lyxiga varianterna av hem.

Trä har också varit det givna materialet rakt igenom och förutom en bärande stomme av lättbalkar i trä så isoleras väggarna med en träfiberisolering.

Det ger ett hus som andas, vilket skapar fantastiska boendemiljöer för människor, djur och växter. Ett hem från Stenbackens ska vara vänligt att bo och leva i för både människan och naturen.
Så för att hinna ge alla människor chansen att skapa sig ett hälsosamt och vänligt hem behöver vi bli fler...håll koll!

För det händer på Stenbackens!