Lev skönare i ett ekologiskt hus

Vår ekologik är byggd av trä

Vi anser att trä är det allra bästa byggmaterialet för både miljö och människa. Det är en naturlig, förnybar råvara som inte innehåller några skadliga ämnen. Vi tror också på enkla, beprövade lösningar. Ett hus från Stenbackens är alltså en enkel, pålitlig konstruktion nästan helt i trä. Det har en stomme av trä och isolering av träull. 

Trä är ett hygroskopiskt byggmaterial, alltså ett material som har förmågan att ta upp fukt och att släppa ifrån sig fukt. Det är en utmärkt egenskap hos ett material som ska omge ditt dagliga liv, med kokande potatisvatten, duschande tonåringar och ständig påverkan av omgivande luftfuktighet och temperatur. Eftersom trä gärna suger åt sig fukt, måste det också få andas fritt, så att fukten kan lämna konstruktionen utan att göra skada. Därför hittar du aldrig plastfolie i ett hus från Stenbackens. Istället använder vi en vindskyddande och diffusionsöppen ångspärr som kan släppa igenom fukt.

Våra tankar kring ekologiska hus

Vi hävdar att vi bygger ekologiska hus. Det är ett begrepp som kan tolkas ganska fritt när det gäller hus, till skillnad från livsmedel, där användningen av ordet ekologisk är lagstyrd. Ett ekologiskt hus har alltså ingen absolut definition, men generellt gäller att byggmaterialen är naturliga och att huset har ett energisnålt klimatskal. Vi följer de ekologiska principerna genom att bygga våra hus med en stomme av trä och isolera dem med ull av naturlig träfiberisolering.

Genom att i så stor utsträckning som möjligt välja förnybara material minskar vi vårt beroende av ändliga resurser. Vi tycker det är viktigt att tänka ”vagga till vagga” och använda material som inte bara funkar tills de tjänat ut sitt syfte första gången och hamna på deponi utan har förmåga att återgå till kretsloppet för att bilda nya byggmaterial i framtiden, om och om igen. Det är riktig hållbarhet!

Ovanliga hus till vanliga priser

Hus som är så genomtänkta som våra måste väl kosta mer? Nej, faktiskt inte. Vår affärsidé säger det mesta om vår syn på prisvärdhet: ”Att tillgängliggöra våra ekologiska byggstommar, så att fler kan förverkliga drömmen om att bo i ett friskt hus av trä med en sund och giftfri inomhusmiljö”

Ett hus från Stenbackens är ingen ouppnåelig dröm. Det är det sunda egna hemmet som svarar mot den moderna familjens behov.

Mer om våra priser kan du hitta vid respektive husmodell. Läs mer här. 

Om du känner att Stenbackens är en leverantör i din stil, då är du troligen en person som:

vill ha ett ekologiskt hus till ett vettigt pris

vill bo i ett hus helt i trä, som andas, lever och åldras med värdighet

vill du ha ett hus utan inbyggda riskkonstruktioner

vill ha ett stomrest hus med stor möjlighet att påverka utformningen 


vill bygga delar av huset själv 


 vill bo i ett hus utan inbyggd plast

delar vår övertygelse om att trä är det bästa byggmaterialet för känsla, hälsa och miljö.

Kontakta oss om du har frågor

Kontakta oss

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra ekologiska trähus eller få en prisuppgift? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Fill 58Created with Sketch. 0911-257570 Fill 91Created with Sketch. 070-615 55 52 Fill 59Created with Sketch. info@stenbackens.se

Dela detta

Dela gärna våra ekologiska principer!