Varmt och energisnålt

Passivhus från Stenbackens

Att efter en dag i kylan komma hem till ett varmt och ombonat trähus är drömmen för många svenskar.

Med Stenbackens kan du bygga ett ekologiskt passivhus, helt i trä.

Vad är ett passivhus?

Ett hus blir inte ett passivhus (eller lågenergihus) bara för att det är väl isolerat. Det finns vissa krav som måste uppfyllas. Själva definitionen av ett passivhus är nämligen att byggnaden inte får göra av med mer än 15 kWh/m²/år. För att klara det krävs rejält med isolering, men också att konstruktionen är vindtät och att värmen från människor, elektriska apparater och instrålande sol tas tillvara. Ventilationen i ett passivhus är optimerad för att minimera värmeförlust och samtidigt bidra till ett sunt inomhusklimat.

Hur kan mitt Stenbacken-hus bli ett passivhus?

Vi har som standard kanske marknadens tjockaste klimatskal för villor med 35 cm isolering i ytterväggarna och minst 50 cm i tak. Tack vare vårt unika byggsystem så kan vi enkelt bygga ännu tjockare väggar och dimensionera isoleringsutrymmet på taket för mer isolering för att kunna uppnå passivhusstandard. Detta går att göra på alla våra modeller och nästan alla andra hus också. Om detta är något ni är intresserade av så är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss.

Kontakta oss om du har frågor

Kontakta oss

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra ekologiska trähus eller få en prisuppgift? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Fill 58Created with Sketch. 0911-257570 Fill 91Created with Sketch. 070-615 55 52 Fill 59Created with Sketch. info@stenbackens.se

Dela detta

Dela gärna våra ekologiska principer!