Ekologiskt hus – från skiss till färdig stomme

Vi på Stenbackens Trähus har lång erfarenhet av att planera alla delar som behöver falla på plats inför husbygget så du kan slappna av; markarbete, vatten, avlopp, finansiering, försäkringar, bygglovshandlingar, ritningar, dokumentation och så vidare. 

12 steg till det ekologiska drömboendet

1. Tänk efter före.

Kostnaden för att bygga själva huset är givetvis den stora biten, men det är lätt att glömma andra kostnader som tillkommer, särskilt på nyanlagda tomter; Anslutning och dragning av vatten och avlopp, markarbeten, tillstånd och lagfarter och givetvis all interiör. Gör en ordentlig kalkyl för hela hemmet för att undvika onödiga överraskningar.

2. Hämta inspiration

Titta runt bland våra husmodeller eller presentera dina egna idéer. Våra erfarna medarbetare hjälper till med inspiration, kunskap och goda råd. Vi erbjuder lösningar i flera olika prisklasser och kan anpassa oss efter din budget.

3. Tomt och bygglov

Börja i tid. En tomt som både ligger på rätt plats, har rätt förutsättningar och prislapp kan ta tid att hitta. Du måste dessutom kontrollera med kommunen att tomten får bebyggas. Redan i det här läget är det lämpligt att be om ett förhandsbesked om lån från banken för att få koll på dina ekonomiska ramar.

4. Samtal

Planlösning, storlek och arkitektur är bara några av frågorna som behöver genomlysas för att skapa en tydlig bild av behoven inför bygget av ditt nya hus. Vi är gärna stöd och bollplank.

5. Offertförfrågan

Ni kan komma in till oss med en färdig ritning eller egna idéer om drömvillan. Bilder på hus eller annan inspiration kan räcka långt. Tillsammans kan vi sedan prata igenom de funktioner och lösningar som känns viktiga för att kunna rekommendera rätt ekologiska husmodell till er.

6. Offert

När vi har förstått hur huset ska se ut lämnar vi pris på våra ekologiska husstommar. I det här läget blir det ofta något man bestämmer sig för att ta bort och annat man kompletterar med, beroende på vilka prioriteringar som känns viktigast.

7. Lån

Om ni inte har något lånelöfte är det nu hög tid att ansöka om det. Så snart lån eller byggkredit är beviljad kan vi gå vidare med husbygget.

8. Kontrakt

När ert lån är beviljat undertecknar vi ett kontrakt tillsammans som reglerar allt kring leveransen från oss.

9. Leveransförberedelser

Väldokumenterade idéer kring ditt husprojekt skapar ett väl genomtänkt underlag för leveransen av din ekologiska husstomme. Vi levererar snabbt och smidigt över hela Sverige. Tillsammans gör vi upp en tidsplan som passar dig.

10. Leverans

Vi levererar våra ekologiska husstommar över hela landet och det är enklare än du tror att sätta dem på plats. Väljer du att beställa montering behöver vi 3-4 arbetsdagar för att sätta husstommen på plats.

11. Uppföljning

Vi är självklart behjälpliga med tips, idéer och goda råd för det vidare arbetet även efter att din husstomme är på plats. Vi kan förmedla kontakter till experter som vet hur du tar ditt ekologiska drömbygge hela vägen i mål.

12.  Viktigt att veta när du ska bygga hus

Du har vissa ansvarsområden som byggherre. Om inget annat har avtalats gäller följande:

  • Framkomlig väg för tung lastbil med släp till byggplatsen
  • Framdragning av byggström
  • Kontrollera att materialleveranser stämmer (gäller vid övertagande av entreprenad)
  • Täcka material på byggplatsen
  • Grovstädning av byggplatsen
  • Avfallshantering
  • Kontakter med myndigheter och andra entreprenörer.

Ladda ner komplett byggbeskrivning och leveransomfattning här.

Kontakta oss om du har frågor

Kontakta oss

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra ekologiska trähus eller få en prisuppgift? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Fill 58Created with Sketch. 0911-257570 Fill 91Created with Sketch. 070-615 55 52 Fill 59Created with Sketch. info@stenbackens.se

Dela detta

Dela gärna våra ekologiska principer!